Počet stránek ve webu: 43.166

1 1 1 1 1 Hodnocení 0.00 (0 hlasů)
Dne 16.4.2010 bylo telefonicky vyhrožováno mé matce, že zařídí, aby mě vyhodili z práce. Nyní mám v práci značné potíže. Paní, která mi chce dělat problémy, si neznámo kde sehnala jméno mé kolegyně a v noci ji otravovala a tvrdila, že jsem se oháněla při našem sporu jejím jménem, což není prvda. Poté byla u mého zaměstnavatele v nemocnici (kde pracuji) a lživě jim řekla, že vynáším informace z nemocnice. V práci jsem musela podepsat, že se to již nestane. Tímto bych chtěla poprosit o radu, jak se mohu bránit. Bojím se co paní udělá příště. Jako zdravotní sestra jsem začala teprve před půl rokem a kdyby mě nadále tato paní takto pomlouvala a podávala lživé informace mým kolegyním a zaměstnavateli, tak by se mohlo stát, e nebuddu moci svou profesi nadále vykonávat. Děkuji, Barbora.


ODPOVĚĎ:
Kontaktujte Policii, ti mají prostředky na to, aby zabránili pachání takových skutečností. Podle toho, co píšete by se mohlo jednat o přestupek, což může Vašemu zaměstnavateli otevřít oči, že jste skutečně takového jednání nedopustila. Ovšem nejlepší bude dohoda a vyjasnění situace s Vaším zaměstnavatelem.

Pokud se týká potíží v osobním a společenském životě, které Vám takové jednání způsobilo, jediná možnost je obrátit se na soud, který poskytuje ochranu osobnosti. Formou žaloby můžete žádat přiměřené zadostiučinění (omluvu), která může být vyplacena i penězích. Musím Vás však upozornit, že bude na Vás prokázat, že se všechny skutečnosti staly, což bývá v takových případech obtížné.
Nenašli jste odpověď na váš dotaz? Zeptejte se našich právníků za drobný poplatek 79 Kč. Odpověď obdržíte do 3 dnů. Poradit se s právníkem.