Počet stránek ve webu: 43.121

1 1 1 1 1 Hodnocení 0.00 (0 hlasů)
Prosila bych o radu, celý náš dům o 6 bytových jednotkách má problém z jednou nájemnicí, která nám dělá ze života peklo.
Problémů je velice mnoho - např. vybírání dopisních schránek, přestřihávání plomb u plynoměrů, krádež hraček dětí na písek, neustále neoprávněné stížnosti na úřadech, porušování domovního klidu atd. Je to mnohem více, včera to bohužel vygradovalo tím, že mojí sestru s mojí 5ti měsíční dcerou nevybíravě strčila na schodech, že málem upadla a to už jsem do ní již slovně pustila.
Její reakce byla ta, že na mě šla podat trestní oznámení. Na policii mě řekli, že s tím nic dělat nemohou, ale že si o ní udělali sami svůj úsudek.
Takže by to měla řešit obec, která si nás vždy akorát pozve k přestupkové komisi, kde se to smete ze stolu, protože jí nic nemůžeme dokázat, takže to neřeší ani policie ani obec.
Situace se bohužel přiostruje a naše děti se už i bojí chodit ven, aby jim něco neprovedla.
Poradíte nám prosím co máme dělat, když nám všude říkají, že k tomu nemají právně žádné pravomoce, protože v takovéto situace se již nadále nedá žít.
Děkuji za odpověď, Marie.


ODPOVĚĎ:
Vaše situace je velice tíživá, ale bohužel její jednání nedosahuje nebezpečnosti trestného činu a jde pouze o přestupky proti občanskému soužití. V takovém případě řeší věc obec a přestupek se musí projednat do jednoho roku od jeho spáchání. V takových případech vždy platí, že Vaší jedinou obranou je obrátit se na Policii. Ta přestupek předá obci a proběhne jednání před komisí. Je to jediná možnost, a proto se pokuste pro další takový čin zajistit svědky nebo jednání jinak dokázat.  Potom bude uznána vinou alespoň z přestupku.
Nenašli jste odpověď na váš dotaz? Zeptejte se našich právníků za drobný poplatek 79 Kč. Odpověď obdržíte do 3 dnů. Poradit se s právníkem.