Počet stránek ve webu: 43.166

1 1 1 1 1 Hodnocení 0.00 (0 hlasů)

Přítel si 2017 koupil byt od jeho bývalé přítelkyně. Byt je tedy v jeho osobním vlastnictví. Jeho ex přítelkyně je ze Slovenska, má tedy trvalé bydliště na Slovensku a v bytě který od ní přítel koupil, chtěla zachovat přechodné bydliště. Udajně hlavně kvůli poštovní schránce. Přístup do bytu nemá, klíče také ne, jen od té schránky. Předpokládám, že toto bydliště chtěla zachovat kvůli cizinecké policii.

Tato podmínka je dodatkem kupní smlouvy bytu a není nijak časově omezená. To znamená, že má přechodné bydliště v bytě na dobu neurčitou.
S přítelem jsme nedávno dokončili rekonstrukci bytu a připravujeme se na příchod miminka. Chtěli bychom tedy tento problém vyřešit. Samozřejmě se nám nelíbí, že by tato paní měla mít přechodný pobyt a přístup do schránky. A hlavně nevíme na co vše by měla nárok. Teď údajně bydlí se svým nynějším přítelem někde v ČB. Přítel se s ní snažil domluvit po dobrém, ale ona odmítá přistoupit na dohodu. A pokud už by přistoupila tak za podmínky, že jí přítel zaplatí cca 200 - 300 tisíc Kč, protože mu údajně kvůli přechodnému bydlišti prodala byt levněji, to ale v dodatku uvedeno není.
Prosím tedy o radu, jak dále postupovat.
Děkuji, Eleonora

 

ODPOVĚĎ:
Bohužel za situace, kdy jí toto právo výslovně vyplývá z uzavřené smlouvy, kterou Váš přítel podepsal, se nepodaří přechodné bydliště zrušit bez změny smlouvy, což znamená bez jejího souhlasu.

Nenašli jste odpověď na váš dotaz? Zeptejte se našich právníků za drobný poplatek 79 Kč. Odpověď obdržíte do 3 dnů. Poradit se s právníkem.