Počet stránek ve webu: 43.147

1 1 1 1 1 Hodnocení 4.00 (2 hlasů)

Jde odhlásit z trvalého pobytu neboli trvalého bydliště bývalou manželku? Syn je v rozvodovém řízení jeho manželka si našla jiného a odstěhovala se z 90% ale teď velice naléhá a dožaduje se že chce volný vstup do nemovitosti mají po 1 soudě o děti je rozhodnuto, ve střídavou péči. Ale syn dostal nemovitost darem ještě za svobodna a tak dům je jeho a odmítá do domu exekutor vpustit chtěl jí dát na OÚ odhlášeni z TP ale bylo mu to zamítnuté z důvodu: pokud nebude po rozvodu a vypořádaní SJM ji nejde ze zákona ex. Odhlásit Toto se nám zdá nepravděpodobné ale nejsem právník nevím? Děkuji, Hana

ODPOVĚĎ:
Trvalé bydliště si musí odhlásit jen ten, jenž o odhlášení zažádá a to jen za sebe, nelze odhlásit někoho, kdo o tom např. neví. Jiná situace nastává, pokud se provede změna vlastnictví nemovitosti v katastru nemovitostí, pak samozřejmě zaniká i právo druhého tuto nemovitost užívat bez souhlasu vlastníka. Pokud stále není SJM vypořádáno, má se zato, že SJM trvá.

Pokud nemovitost dostal Váš syn darem ještě před vstupem do manželství, pak při vypořádání SJM bude tato nemovitost samozřejmě jeho. Až poté, co bude SJM zrušeno, bude o tom proveden i zápis v katastru nemovitostí. Teprve pak bude moci Váš syn zakázat bývalé manželce užívat jeho nemovitost.

 

► Stránka obsahuje odpověď na tato témata:

  • Zrušení trvalého pobytu manželovi v době rozvodového řízení - byt, dům ve vlastnictví manželky
Nenašli jste odpověď na váš dotaz? Zeptejte se našich právníků za drobný poplatek 79 Kč. Odpověď obdržíte do 3 dnů. Poradit se s právníkem.