Počet stránek ve webu: 43.166

1 1 1 1 1 Hodnocení 1.00 (1 hlas)

13.10.2023 jsem obdržel dopis (běžnou poštou) od italské právničky, která mě informuje, že převzala od firmy AUTOSTRADALE PER L’ITALIA případ, při němž došlo k neuhrazení mýtného. Posílá mi oznámení prodlení úhrady za dopravní přestupek za nezaplacení mýtného na dálniční mýtné bráně v Bergamu, a to 16.8.2016.  

Ad jedna vůbec dnes (23.10.2023) nevím, kdo z naší rodiny v tu dobu auto využíval a hlavně netuším, jak by technicky mohlo dojít k neuhrazení dálničního poplatku v Itálii, kde jsou všude mýtné brány se závorou. Mimo to mě ale zaráží vymáhání této částky po více než 7 letech. Není tato kauza už dávno promlčená? Díky za Vaši zprávu. Benjamin.

 

ODPOVĚĎ:
Promlčení se řídí právním řádem Itálie. Doručení tohoto dopisu po takové době je ovšem poněkud netradiční. Doporučuji ověřit, zda se opravdu jedná o dopis od právního zástupce dané společnosti, zda daná společnost byla oprávněna vybírat mýto v dané době a zda se Váš vůz v této době vyskytoval v Itálii.

Nenašli jste odpověď na váš dotaz? Zeptejte se našich právníků za drobný poplatek 79 Kč. Odpověď obdržíte do 3 dnů. Poradit se s právníkem.