Počet stránek ve webu: 43.121

1 1 1 1 1 Hodnocení 1.00 (1 hlas)
Před několika dny jsem našel za stěračem lístek za špatné parkování. Automobil stál na zelené ploše mezi chodníkem a našim domem. Problém je ale v tom, že zelená plocha včetně půlky chodníku jsou na mém soukromém pozemku. Když jsem to říkal strážníkovi na podatelně, tak mi na to nelogicky odpověděl "zaplatíte 1000 korun".
Nyní čekám na předvolání k přestupkové komisi. Obzvlášť bych zdůraznil přístup strážníka na podatelně, když jsem mu přinesl předvolání.
Na infomaci, že pozemek je můj, se mne zeptal, jestli znám zákon, že pokud není pozemek oplocen, tak že se považuje za veřejné prostranství a tam se parkovat nesmí. Odpověděl jsem mu, že pozemek není oplocen, protože na něm vedou inženýrské sítě a jeho odpověď byla - zaplatíte 1000 korun a přaštil mi s občankou o stůl. Igor.


ODPOVĚĎ:
Doporučuji si s sebou k přestupkové komisi vzít fotografii místa, kde auto parkujete a případně i doklad o tom, že pozemek je Vaším soukromým majetkem. Nemáte žádnou povinnost svůj pozemek oplotit, a také máte právo parkovat na svém soukromém pozemku.
Nenašli jste odpověď na váš dotaz? Zeptejte se našich právníků za drobný poplatek 79 Kč. Odpověď obdržíte do 3 dnů. Poradit se s právníkem.