Počet stránek ve webu: 43.166

1 1 1 1 1 Hodnocení 0.00 (0 hlasů)
Minulý měsíc byla příjezdová komunikace k naší chatě, kterou částečně i pronajímáme, velmi poničena průtrží mračen. Obec na dotaz kdy cestu spraví odpověděla, že nemá na opravu peníze. Mohu požadovat spravení cesty i soudně? Cesta je v současnosti schůdná jen s obtížemi a je velmi nebezpečná. Moje děti již na ní několikrát spadli a drobně se zranili. Děkuji, Josef


ODPOVĚĎ:
Pokud jsem pochopila správně, majitelem příjezdové komunikace je obec. V tom případě můžete soudní cestou požadovat splnění povinnosti obce řádně udržovat komunikace ve stavu způsobilém užívání. Pomohl by Vám fakt, že se jedná o jedinou přístupovou cestu k Vaší chatě, cesta je nezpůsobilá bezpečného užívání a navíc je cesta často využívaná. Zda tomu tak opravdu je, už si musíte odpovědět sami. Pokud ale podle první věty „...kterou částečně i pronajímáme...“ jste majitelem Vy, nemůžete se dožadovat opravení komunikace na náklady obce.
Nenašli jste odpověď na váš dotaz? Zeptejte se našich právníků za drobný poplatek 79 Kč. Odpověď obdržíte do 3 dnů. Poradit se s právníkem.