Počet stránek ve webu: 43.121

1 1 1 1 1 Hodnocení 0.00 (0 hlasů)

Potřeboval bych poradit s odvoláním vůči usnesení obce v prodeji pozemku. Obec vyvěsila na několik dnů, že bude prodávat stavební parcelu. Do záměru dala a bylo vyvěšeno, že to bude obálkovou metodou plus požadavky obce. Občan obce, bytová situace a i přínos pro obec. Bylo otvírání obálek, zjistila se cena a obec si nechala pár dnů na rozmyšlenou.

Byli jsme 3. My jako občané obce, kteří řeší bytovou situaci, a i pomáháme v obci. A dvě rodiny z cizího města. Zastupitelstvo se rozhodlo, že vyhrává největší položená částka, aby bylo dobrým hospodářem. Ostatní nabídky ignorovali. Má to smysl a oporu v legislativě? Máme se odvolat proti rozhodnutí obce o prodeji bytu zájemci s nejvyšší nabídkou? Děkuji Slavomír.

 

ODPOVĚĎ:
Kritéria hodnocení by měly být jednoznačně předem stanoveny. Těchto kritérií může být i více, každé může mít rozličnou váhu (např. cena je důležitější jak požadavek být občanem obce). Hodnocení nabídek by pak mělo být v souladu s nastavenými kritérii a jejich hodnotami. Pokud toto nebylo dodrženo, např. se po otevírání obálek měnily kritéria či jejich důležitost, došlo k pochybení a je na místě rozporovat toto usnesení obce.

Nenašli jste odpověď na váš dotaz? Zeptejte se našich právníků za drobný poplatek 79 Kč. Odpověď obdržíte do 3 dnů. Poradit se s právníkem.