Počet stránek ve webu: 43.166

1 1 1 1 1 Hodnocení 0.00 (0 hlasů)

Po pěti letech (2014-2019) se mi podařilo, že mi byl policií vydán spis mého druha zemřelého při autonehodě. Na koho se mohu obrátit, aby byla nehoda prošetřena? Už jsem se obrátila na okresní státní zastupitelství i krajské. Také nejvyšší státní zastupitelství, které to poslalo znovu krajskému.

Odpovědi byly vesměs buď negativní, nebo neodpovídaly na moje otázky. Nemám peníze na to, abych si platila právníka, protože mám dva studující syny. Existují tady v ČR nějaké kontrolní mechanismy, které zajišťují práva občanů, když mají stížnosti na práci policie? Jestli ano tak mi prosím napište které to jsou a já na všechny napíšu. Děkuji předem s pozdravem Marcela.

 

ODPOVĚĎ:
Možností je právě nechat prošetřit postup policie ze strany státního zastupitelství, což jste již učinila. Doporučuji se na tyto instituce vždy obracet písemně a žádat sdělení výsledku jejich šetření. V případě, že by jednání policistů např. nasvědčovalo tomu, že se některý z nich dopustil nějakého trestného činu, lze se obrátit na Generální inspekci bezpečnostních sborů (kontakt zde: www.gibs.cz).

Nenašli jste odpověď na váš dotaz? Zeptejte se našich právníků za drobný poplatek 79 Kč. Odpověď obdržíte do 3 dnů. Poradit se s právníkem.