Počet stránek ve webu: 43.121

1 1 1 1 1 Hodnocení 4.00 (1 hlas)

Poprosil o vzor, jak napsat stažení návrhu na zahájení soudního řízení. Šlo o návrh na zvýšení výživného, ale s dcerou jsme se před zahájením řízení dohodli a rádi bychom stáhli původní návrh na zahájení řízení. S pozdravem Ivan.

ODPOVĚĎ:
V bezplatné právní poradně pouze zodpovídáme dotazy návštěvníků tohoto webu, nesepisujeme pro ně žádá podání. Zpětvzetí návrhu na zahájení řízení je však poměrně jednoduchý úkon. V textu zpětvzetí uveďte, kterému soudu zpětvzetí adresujete, označte účastníky řízení a soudu sdělte, že podaný návrh - uveďte pokud možno také datum, kdy jste návrh podal - berete v celém rozsahu zpět. Na internetu najdete třeba vzory pro zpětvzetí žaloby - například zde: https://www.vzory.cz/blogy/zpetvzeti-zaloby/#.Y2_XVseZNPY
Oproti tomuto vzoru doporučuji v návrhu usnesení - bod II - uvést, že navrhujete, že: Žádný z účastníků nemá nárok na úhradu nákladů řízení. Spisovou značku, kterou soud Vašemu návrhu přidělil, zjistíte telefonicky na informačním centru příslušného soudu.

Nenašli jste odpověď na váš dotaz? Zeptejte se našich právníků za drobný poplatek 79 Kč. Odpověď obdržíte do 3 dnů. Poradit se s právníkem.