Počet stránek ve webu: 43.133

1 1 1 1 1 Hodnocení 0.00 (0 hlasů)

Nechala jsem si vypracovat u advokátky kupní smlouvu na byt, smlouva byla vyhotovena za 30 minut a dohodly jsme se s advokátkou na smluvní dohodě, že se chci vejít do 10.000 Kč za vypracování kupní smlouvy, ověření podpisu úschovy a vkladu do katastru nemovitostí ČR. Měl to platit zájemce bytu.

Po zpracování smlouvy, kterou mi advokatka poslala na email a přeposlání zájemci bytu nalezl klient ve smlouvě chybu a nadále nechtěl využít služeb advokátky, už jí nevěřil a našel si jiného advokáta, který nám smlouvu vypracoval, té mojí advokátce zavolal, že má špatně napsanou smlouvu a že nechce, aby nás zastupovala a mě teď přišla od advokatky částka na 16.600 Kč a mě ta částka přijde neadekvátní, je možno se nějak bránit? Nebyla jsem seznámena s jejím hodinovým tarifem a za zpracovanou smlouvu mě to přijde moc. Podotýkám, že jsem do kanceláře volala zda zpracovávají kupní smlouvy oni - že ano, ať přijdu nadiktovala jsem tam údaje potřebné a ona ať za půl hodiny přijdu a že má smlouvu, kterou přeposlala na email. Ptala jsem se kolik jí dlužím za čas a ona že to pak zaplatí ten klient o byt. A najednou chce po mě částku 16.600 Kč, pokud má na to právo, tak jí to budu muset dát, ale jinak se chci bránit. V kanceláři jsme byly bohužel sami takže nemám důkaz, že byla smluvní dohoda na tu částku. Je možné se nějak bránit? Určitě nemám problém jí zaplatit čas a za zhotovení kupní smlouvy, která nebyla v pořádku ale pokud bude trvat na zaplacení částky 16.600 Kč tak nevím. Děkuji za odpověď Zita.

 

ODPOVĚĎ:
Advokátka má právo si účtovat cenu za kupní smlouvu dle advokátního tarifu a řídí se výší částky, za kterou je nemovitost prodávána. Myslím si, že částka, kterou po Vás advokátka požaduje, je ještě nízká. Pokud byste měla zájem přesně spočítat, na jakou částku má advokátka právo, napište mi prosím hodnotu nemovitosti.


► Stránka obsahuje odpověď na tato témata:

  • Přiměřená odměna advokátovi za vypracování kupní smlouvy - kolol Lč:
Nenašli jste odpověď na váš dotaz? Zeptejte se našich právníků za drobný poplatek 79 Kč. Odpověď obdržíte do 3 dnů. Poradit se s právníkem.