Počet stránek ve webu: 43.166

1 1 1 1 1 Hodnocení 5.00 (1 hlas)

Před cca 10 lety (2012) jsme založili občanské sdružení ŠK ESO BAR Hodonín (IČO 26570777), který ale nikdy nevyvíjel žádnou činnost a já byl jeho předsedou. Nepřeváděli jsme sdružení na spolek dle zákona z roku 2014. Teď mi přišel dopis ze soudu, kde je informace, že spolek se ruší s likvidací. Rozhodnutí přikládám. Jde mi jen o to, zda musím já, jako předseda spolku, zaplatit poplatek soudu 2.000 Kč, jak je definováno v rozhodnutí soudu.   Děkuji moc za pomoc. Dalimil.

ODPOVĚĎ:
Pokud byste poplatek neuhradil, pak byste fakticky jako statutární orgán spolku tomuto spolku způsobil škodu tím, že jste nejednal s péčí řádného hospodáře. Na a v tomto případě byste pak za škodu odpovídal svým majetkem. Tedy poplatek musíte uhradit, neboť pokud byste jej neuhradil, situace by byla řešena tak, že by na spolek mohla být zahájena exekuce, která s sebou již nese vyšší náklady než jen dva tisíce korun a jako předseda byste svým nekonáním musel celou tuto akci uhradit.

Nenašli jste odpověď na váš dotaz? Zeptejte se našich právníků za drobný poplatek 79 Kč. Odpověď obdržíte do 3 dnů. Poradit se s právníkem.