Počet stránek ve webu: 43.191

1 1 1 1 1 Hodnocení 0.00 (0 hlasů)

Vlastním zahradu, která se nachází v zastavěné části obce. Chtěli bychom si na ní postavit rodinný dům. Na odboru uzemního plánování nám řekli, že to nejde protože pozemek není v uzemním plánu obce. Obec nemá žádná stavební místa a nechala zpracovat nový uzemní plán, do kterého jsme nechali zanést i naši zahradu.

Zašli jsme znovu na odbor územního plánování a tam nám řekli, že nevidí problém tam postavit nemovitost, ale až bude uzemní plán schválen. To bude ještě dost dlouho trvat. Chtěla jsem se zeptat, zda neexistuje nějaký stavební zákon, který by nám mohl pomoct, Děkuji Zina.

 

ODPOVĚĎ:
Za této situace bohužel nebude možné získat stavební povolení, dokud nebude Váš pozemek určen územním plánem jako pozemek ke stavbě domu.
Nezbývá než počkat na schválení nového územního plánu, následně bude možné nechat vypracovat v souladu s územním plánem projektovou dokumentaci a požádat o stavební povolení/ohlášení.
Pokud byste postavili dům v rozporu s výše uvedeným, vystavujete se riziku, že Vám stavební úřad nařídí dům odstranit. Dokud totiž nebude tento pozemek veden jako stavební, nebude možné dům ani následně zlegalizovat.

Nenašli jste odpověď na váš dotaz? Zeptejte se našich právníků za drobný poplatek 79 Kč. Odpověď obdržíte do 3 dnů. Poradit se s právníkem.