Počet stránek ve webu: 43.191

1 1 1 1 1 Hodnocení 0.00 (0 hlasů)
Co potřebuji k tomu, abych si mohl na svou oplocenou zahradu, umístit dvě mobilní buňky. Lépe řečeno, buňky už tam mám, mám dodatečně o něco žádat, nebo k tomu nic nepotřebuji? Děkuji, Ivan

ODPOVĚĎ:
V první řadě je třeba určit, co tyto buňky budou. Stavba podle § 2 stavebního zákona má poměrně širokou definici (stavbou se rozumí veškerá stavební díla, která vznikají stavební nebo montážní technologií, bez zřetele na jejich stavebně technické provedení, použité stavební výrobky, materiály a konstrukce, na účel využití a dobu trvání.).
Tedy předpokládám, že mimo tuto definici dané buňky nebudou. Byť by byly stavbou, nemusí se pro jejich umístění žádat o stavební povolení či ohlášení stavebnímu úřadu za předpokladu, že jejich účel a velikost bude splňovat podmínky § 103.
Toto je třeba vyřešit nejprve.
Následně je třeba věnovat pozornost vyhlášce č. 268/2009 Sb., která stanoví technické požadavky na stavby, jejichž výčet je uveden v § 3 této vyhlášky. Technické požadavky je nutné splnit, ačkoliv se nejedná o stavbu, k níž je nutné stavební povolení či ohlášení.
Nenašli jste odpověď na váš dotaz? Zeptejte se našich právníků za drobný poplatek 79 Kč. Odpověď obdržíte do 3 dnů. Poradit se s právníkem.