Počet stránek ve webu: 43.166

1 1 1 1 1 Hodnocení 5.00 (1 hlas)
V roce 2002 byla provedena přípojka elektřiny, sestávající ze 4 betonových sloupů, na kterou bylo vydáno dodatečné stavební povolení v roce 2003. V současné době vyvstala potřeba z technických důvodů přemístit jeden sloup na vedlejší pozemek o cca 2 m.

Jak jsem zjistil, je nyní takováto stavba zařazena do § 104, odst. 2, písmeno h stavebního zákona a neměla by tedy vyžadovat stavební povolení. Je proto možno toto přemístění sloupu provést pouze na základě ohlášení stavebnímu úřadu dle § 105? Děkuji za odpověď. Zdeněk

ODPOVĚĎ:
Přemístění sloupu bude možno provést na základě OHLÁŠENÍ stavebnímu úřadu podle § 105 stavebního zákona, souhlasím s Vámi, že půjde o případ popsaný v § 104 odst. 2 písmeno h) stavebního zákona.
Nicméně zvažte, zda by Váš případ nespadal pod případ § 103 odst. 1, písmeno b), bod. 8 stavebního zákona – jde o případy kanalizačních, vodovodních, energetických přípojek v délce do 50 m. V takovém případě by nebylo nutné stavbu ani ohlašovat, ani žádat o povolení.
Nenašli jste odpověď na váš dotaz? Zeptejte se našich právníků za drobný poplatek 79 Kč. Odpověď obdržíte do 3 dnů. Poradit se s právníkem.