Počet stránek ve webu: 43.147

1 1 1 1 1 Hodnocení 0.00 (0 hlasů)

Chtěla jsem se zeptat, zda je možné nastoupit pouze praxi do školy, jako asistent pedagoga, když mám záznam v rejstříku trestu pouze za zákaz řízení mot. vozidel. Je mou povinností o tom informovat? Nejspíš práci tak rychle mít ve škole nebudu až po uplynutí, že jsem se osvědčila. Může škola mě, ale umožnit tedy pouze praxi? Je možnost, že by mě mohla škola i zaměstnat? Nebo skutečně až po uplynutí doby.

ODPOVĚĎ:
Podmínka bezúhonnosti se vztahuje na pedagogické pracovníky pracující na základě pracovní smlouvy nebo některé z dohod o pracích konaných mim pracovní poměr.
Za bezúhonnou se pro účely tohoto zákona nepovažuje fyzická osoba, která byla pravomocně odsouzena
1. za trestný čin spáchaný úmyslně, nebo
2. za trestný čin spáchaný z nedbalosti v souvislosti s výkonem činnosti pedagogického pracovníka, pokud se na ni podle zákona nehledí, jako by nebyla odsouzena,
Teoreticky by tedy bylo možné pro výkon praxe bezúhonnost nepožadovat, nicméně je důležité, z jakého důvodu je záznam v rejstříku tretů proveden.
Bude také záležet na dohodě s ředitelem školy.

Nenašli jste odpověď na váš dotaz? Zeptejte se našich právníků za drobný poplatek 79 Kč. Odpověď obdržíte do 3 dnů. Poradit se s právníkem.