Počet stránek ve webu: 43.183

1 1 1 1 1 Hodnocení 0.00 (0 hlasů)

9.12.2022 v noci mě napadli dva muži, vnikli do domu a vyvlekli mě ven. Zde mě mlátili a vyhrožovali smrtí. Vše jsem nahlásil na Policii ČR, tedy PČR a svému právnímu zástupci. Tito pánové stále obchází okolo mého domu. Vše mám zaznamenáno na kamerách, na svém domě.   Bojím se o život, protože útočníci do vedlejšího zařízení chodí popíjet alkohol a když odchází, zastavují se u mého domu a vyhrožují.

Jsem vlastníkem zbrojního průkazu a zbraně. Obávám se, když jdu venčit pejska, že mě opět napadnou. Mohu v takovém případě použít zbraň pro výstrahu a pokud hrozba bude trvat i na použití za účelem odvrácení hrozícího napadení? Je mi 67 let a tito útočníci jsou cca 40 letí velkého vzrůstu a daleko vetší hmotnosti než já. Děkuji za odpověď a radu. Kvido.

 

ODPOVĚĎ:
Pokud byste byl ohrožen na životě, tak tuto možnost máte. Co se týká samotné zbraně, je třeba ji uchovávat a případně nosit při sobě v souladu se zákonem o zbraních.

Nenašli jste odpověď na váš dotaz? Zeptejte se našich právníků za drobný poplatek 79 Kč. Odpověď obdržíte do 3 dnů. Poradit se s právníkem.