Počet stránek ve webu: 43.155

1 1 1 1 1 Hodnocení 0.00 (0 hlasů)

Před časem jsem přistoupila na to, že se stanu bílým koněm pro firmu (s. r. o.) mého bratra na Slovensku. "Jsem tam jednatel". Nyní máme ale s bratrem spory a já se bojím, aby nejednal proti mně. Má načtená data z mého OP. Zároveň prodáváme dům po rodičích (Třebíč) a já se bojím, aby také nejednal za mými zády proti mým zájmům.

Prosím, poraďte, jak se proti tomu pojistit, jaké kroky podniknout, abych mu v nekalém jednání případně zabránila. Mám si vyměnit OP? Ale já nevím nic o úspěšnosti či neúspěšnosti jeho slovenské firmy, bojím se, aby i toto nebylo špatně a neobrátilo se proti mně. Děkuji. S pozdravem Herta.

 

ODPOVĚĎ:
Ano, určitě doporučuji vyřídit si nový občanský průkaz. Pokud jste jednatelem firmy, o které prakticky nic nevíte, je to veliké riziko, protože jako statutární orgán za fungování firmy odpovídáte. Jistě bych zvážila odstoupení z funkce jednatelky.

Nenašli jste odpověď na váš dotaz? Zeptejte se našich právníků za drobný poplatek 79 Kč. Odpověď obdržíte do 3 dnů. Poradit se s právníkem.