Počet stránek ve webu: 43.166

1 1 1 1 1 Hodnocení 0.00 (0 hlasů)

Můj otec (žijící) měl tři syny. Mě, druhý zesnul (má potomky) a třetího, kterému vzhledem k jeho minulosti a i jeho současnému chování nevěří. Rozhodl se přepsat nemovitost (ve které bydlí a která by se později stala předmětem dědictví) na moji osobu. Problémem je, že můj otec není již delší dobu mobilní a nedostane se z místa svého pobytu.

Je nějaká reálná možnost, jak vše vyřídit (plná moc, něco jako mobilní notář...) bez toho, aby se musel převážet a nosit po úřadech? On by to totiž ani nechtěl, má to v povaze. Osobně o dědictví nestojím, ale pokud ho převod majetku uklidní, nemám jinou možnost. Pokud by to bylo možné nějak zařídit, rád bych znal nějaký stručný,, návod´´, kam zajít, co vyplnit, jak řešit. Děkuji Vám za případné rady. S  přáním hezkého dne Šmíd Jakub.

 

ODPOVĚĎ:
Otec v daném případě nikam chodit nemusí. Stačí kontaktovat advokáta či notáře, aby smlouvu sepsal a následně ho požádat, aby provedl ověření podpisu otce v místě bydliště. Za výjezd by si samozřejmě onen subjekt nějaké finance účtoval, nicméně nejedná se o nic nestandardního. Tedy zkuste podle místa bydliště kontaktovat např. advokáta, jejichž seznam naleznete na www.advokatikomora.cz, kde si podle profesního zaměření a lokality můžete advokáta vybrat. On by už posléze ošetřil i převod nemovitosti na katastru.

Nenašli jste odpověď na váš dotaz? Zeptejte se našich právníků za drobný poplatek 79 Kč. Odpověď obdržíte do 3 dnů. Poradit se s právníkem.