Počet stránek ve webu: 43.133

1 1 1 1 1 Hodnocení 0.00 (0 hlasů)

Bydlím v malé obci ve Středočeském kraji a přímo u domu se nachází odpadkové kontejnery. Občas se stává, že popeláři přijíždí ještě před 6h a mě vzbudí. Už jsem si stěžoval několikrát policii, věc řešil okresní Odbor správních činností a přesto porušování nočního klidu pokračuje. Chtěl bych podat žalobu u soudu. Je reálné něco dostat? Kolik by stála vaše práce? Nebo co mám vykonat? Předem děkuji za odpověď. Zdraví.

ODPOVĚĎ:

Tato právní poradna neposkytuje zastoupení v řízení před soudem, v této věci se musíte obrátit na některého z advokátů, kontakt zde: www.advokatikomora.cz.
Obecně rušení nočního klidu řeší policie, můžete také podat podnět ke Krajské hygienické stanici, aby provedla měření hluku (tj. zda jsou dodržovány limity stanovené zákonem). Pokud se ovšem nedaří věc vyřešit výše uvedenými způsoby (Včetně přivolání policie), nezbývá než se opravdu obrátit na soud.

Nenašli jste odpověď na váš dotaz? Zeptejte se našich právníků za drobný poplatek 79 Kč. Odpověď obdržíte do 3 dnů. Poradit se s právníkem.