Počet stránek ve webu: 43.166

1 1 1 1 1 Hodnocení 0.00 (0 hlasů)

Hovořím i za sousedy, napříč "naší" ulicí, kde jsme většina v nájmu. Každé ráno v 6 hodin nás obtěžuje muž ukrajinského původu, který pravidelně vyleze před dům kouřit a začne u toho hlasitě a dávivě kašlat, "chrchlat" a plivat. Není to nárazové, ale opravdu denně. Je to nechutné a otravné, budí to lidi i děti, obzvláště v létě, když jsou otevřená okna.

Krom toho se při dnešní situaci bojíme o své zdraví, ačkoliv jeho stav takto trvá už minimálně dva roky (2018-2020). Máme možnost se nějak bránit, nejlépe anonymně? Vím, že nejlepší možností by bylo obrátit se přímo na něj, to si však nikdo netroufáme. Děkuji za reakci.

 

ODPOVĚĎ:

Chápu, že situace je nepříjemná, nicméně měli byste se na pána obrátit a popsat situaci, tedy že vás svým jednáním obtěžuje. Pokud v jednání neustane, máte právo se obrátit na soud se sousedskou žalobou, že svým chováním obtěžuje sousedy nad míru přiměřenou místním poměrům a domáhat se, aby svého jednání zanechal. Pokud by nezanechal i přes soudní řízení, máte právo se obracet na soud, aby mu ukládal opakované pokuty za účelem dodržování rozsudku.

Nenašli jste odpověď na váš dotaz? Zeptejte se našich právníků za drobný poplatek 79 Kč. Odpověď obdržíte do 3 dnů. Poradit se s právníkem.