Počet stránek ve webu: 43.166

1 1 1 1 1 Hodnocení 0.00 (0 hlasů)

Partner má dítě z předchozího vztahu (13 let), jeho matka žádá nyní zvýšení výživného. 2016-2019 se prakticky nestýkají. Dceru nechce matka půjčovat. Nově: partner a já spolu žijeme a máme syna (1 rok). Bývalá je z jiného města a neví o tom. Partner má trvalé bydliště jinde než kde bydlíme.

Nechci soudu poskytovat své osobní údaje (především adresa), ani osobní údaje syna (především rodné číslo na rodném listu), aby nás pak bývalá partnerka neobtěžovala. Je mojí povinností soudu poskytnout např. celé rodné číslo nezletilého syna i s lomítkem nebo jeho a moji celou adresu? Jak by partner bez toho mohl naši existenci prokázat (dvě další vyživovací povinnosti)? Díky moc.  

 

ODPOVĚĎ:
Soudu většinou stačí informace z účastnického výslechu, že se narodilo další dítě. Pokud by přesto bylo nutné prokazovat, můžete v rodném listu osobní údaje jako je rodné číslo začernit. Adresu také není nutné uvádět, je třeba uvést pouze adresu, na které si účastník řízení vyzvedává poštu.

Nenašli jste odpověď na váš dotaz? Zeptejte se našich právníků za drobný poplatek 79 Kč. Odpověď obdržíte do 3 dnů. Poradit se s právníkem.