Počet stránek ve webu: 43.155

1 1 1 1 1 Hodnocení 0.00 (0 hlasů)

Jak se zachovat v tom, když si manžel našel milenku? Přišla jsem na to nedávno, je to půl roku (11/2017). Nyní jsem zjistila, že s ní má vztah již 7 let (2011-2018). Jsem na tom zdravotně velmi špatně, mám roztroušenou sklerózu víc jak 20 let. Manžel vztah se svojí milenkou ukončit nechce, dál za ní jezdí, na mě doma křičí a slovně mě napadá.

Jsem před zhroucením, nejím, nespím. Chci to řešit, ale on hned začne nadávat a nechce nic slyšet. Dům i veškeré další věci jsou psané na něho a myslí si, že v případě rozvodu on nepřijde o nic. Mám nárok na nějaký majetek? Žijeme spolu 37 let a dům jsme postavili společnými silami. Nevím, kam mám ve svém zdravotním stavu jít žádat o bydlení, tak aby o mne bylo postaráno, nemohu ze zdravotních důvodů řídit, sama se k lékaři nedopravím, nemohu už na nohy. Mám například nárok na to, aby mi manžel v mé situaci na mě vyplácel výživné? Nebo jak mám celou věc řešit, mám jen invalidní důchod. A chci to řešit rozvodem. Děkuji velice za odpověď. Děkuji, Leona.

ODPOVĚĎ:
S ohledem na Váš zdravotní stav je velmi pravděpodobné, že soud by manželství nerozvedl, pokud byste Vy nesouhlasila a rozvod by navrhl manžel. Je ale velmi stresující žít v takovém svazku a sama bych Vám i pro psychickou pohodu rozvod doporučovala. Máte právo žádat po rozvodu výživné rozvedené manželky a pokud jde o majetek, za situace, že je vše psané na manžela, byste se mohla domáhat vypořádání investic do nemovitosti a dalšího majetku, vložených během manželství. Investice je ovšem třeba prokázat. S ohledem na Vaši finanční situaci požádejte soud o ustanovení advokáta bezplatně, mám za to, že soud žádosti vyhoví a s advokátem proberte všechny Vaše možnosti, resp. zejména jak celý rozvod a následná řízení o výživné rozvedené manželky a vypořádání SJM postavit. Pokud byste nechtěla čekat na soudní ustanovení, můžete sama navštívit advokáta, jejichž seznam naleznete na stránkách www.advokatikomora.cz.


> Stránka obsahuje odpověď na tato témata:

  • Manžel způsobil rozvrat vztahu mimomanželským vztahem - nárok manželky na výživné pro sebe
Nenašli jste odpověď na váš dotaz? Zeptejte se našich právníků za drobný poplatek 79 Kč. Odpověď obdržíte do 3 dnů. Poradit se s právníkem.