Počet stránek ve webu: 43.166

1 1 1 1 1 Hodnocení 0.00 (0 hlasů)
Jsem rozvedená a 4 leté dítě je mi svěřeno do péče s neomezeným stykem s otcem, který je ale vymezený. Jaké povinnosti podle zákona budu mít vůči otci, jestli bych se trvale odstěhovala z České Republiky na Slovensko? Upřesňuji, že byl podán návrh na úpravu poměrů nezletilého, a to schválení dohody rodičů.

V dohodě jsme si smluvili, že otec se bude stýkat s nezletilým každý druhý celý víkend a dva dny v týdnu, každý týden. Děkuji, Barbora

ODPOVĚĎ:
Záleží na tom, jak máte v dohodě upraven průběh předání dítěte – zda si ho otec má vyzvednout nebo zda si ho předáváte jinde či Vy dítě k otci vozíte.

Pokud na schválené dohodě nic nebudete měnit a ani Váš bývalý manžel nebude požadovat určení předání dítěte jinak než je stávající stav, tak nemusíte nijak celou věc řešit. Zejména pokud předávání dítěte probíhá bez problémů a jste schopni se s manželem na všem dohodnout.

Manžela seznamte s tím, že se hodláte odstěhovat
a zkuste se dohodnout, že si dítě budete předávat nějakým rozumným způsobem, aby pro něj nemusel jezdit např. na východ Slovenska, čímž by tratil na čase, který má vymezený pro pobyt se svým dítětem.

Pokud dohoda možná nebude podejte návrh na soud na určení změny v úpravě poměrů výchovy nezletilého.
Nenašli jste odpověď na váš dotaz? Zeptejte se našich právníků za drobný poplatek 79 Kč. Odpověď obdržíte do 3 dnů. Poradit se s právníkem.