Počet stránek ve webu: 43.166

1 1 1 1 1 Hodnocení 0.00 (0 hlasů)

Máme s manželem dvě děti, 3 roky a půl roční miminko. Chceme se rozvést, majetek máme vyřešený, i děti, děti budou v mé výhradní péči. On je bude jezdit navštěvovat.   Dotaz: soud tohle naše rozhodnutí schválí nebo je nutná střídavá péče? Kdyby manžel chtěl, může toto rozhodnutí pak změnit na střídavou péči? Za jakých podmínek? Děkuji.

ODPOVĚĎ:
Jestliže se s manželem chcete rozvést a jste schopni se na všech podstatných záležitostech domluvit, nejprve sepište dohodu o úpravě poměru nezletilých dětí pro dobu po rozvodu a předložte ji ke schválení soudu. V dohodě by mělo být uvedeno, kdo z rodičů bude o děti pečovat, případně zda půjde o střídavou či společnou péči, jak bude probíhat styk dětí s druhým rodičem a jak bude řešena otázka výživného.
Jestliže jste se dohodli na tom, že budou děti ve Vaší výhradní péči a Váš manžel je bude navštěvovat, můžete to takto v dohodě uvést, střídavá péče není nutná. Pokud Váš manžel později změní názor, může samozřejmě požadovat střídavou péči. Když se na střídavé péči oba dohodnete, potom postačí, pokud sepíšete novou dohodu. Jestliže Vy se střídavou péči souhlasit nebudete, musel by se Váš manžel s návrhem na svěření dětí do střídavé péče obrátit na soud.

Nenašli jste odpověď na váš dotaz? Zeptejte se našich právníků za drobný poplatek 79 Kč. Odpověď obdržíte do 3 dnů. Poradit se s právníkem.