Počet stránek ve webu: 43.121

1 1 1 1 1 Hodnocení 0.00 (0 hlasů)

Požádám Vás o radu ohledně střídavé péče u našich nezletilých dětí. Je možné, žádat soud o střídavou péči ve chvíli, kdy se teprve chystám pronajmout byt ve městě, kde bydlí naše děti s manželkou a já momentálně bydlím v jiném městě?   Dále by mě zajímalo, jestli je potřeba soudu dokládat mé a manželčiny příjmy v případě kdy jsme oba 0SVČ a ani jeden z nás nežádá o alimenty? Předem děkuji, Felix.

ODPOVĚĎ:
Skutečnost, že zatím bydlíte v jiném městě než manželka s dětmi, není překážkou pro to, aby byly děti svěřeny do střídavé péče. I když zatím nemáte zajištěné bydlení v místě bydliště dětí, můžete návrh na svěření dětí do střídavé péče klidně podat.
Jestliže se s manželkou na podmínkách střídavé péče - včetně výše výživného - dohodnete, sepište písemnou dohudu, která bude upravovat, jakým způsobem bude střídavá péče o děti probíhat. Tuto dohodu si následně nechte schválit okresním soudem v místě bydliště dětí. Pokud v dohodě uvedete, že jste oba dostatečně finančně zajištění a že z tohoto důvodu nepožadujete po druhém rodiči výživné, soud nebude mít důvod zkoumat vaše příjmy, takže nebude nutné je soudu dokládat.

Nenašli jste odpověď na váš dotaz? Zeptejte se našich právníků za drobný poplatek 79 Kč. Odpověď obdržíte do 3 dnů. Poradit se s právníkem.