Počet stránek ve webu: 43.161

1 1 1 1 1 Hodnocení 0.00 (0 hlasů)

Prosím o informaci, jaké důsledky může mít zpětvzetí žaloby o vypořádání SJM (rozvod k 1.11.2017) - bylo mi to doporučeno s ohledem na podání návrhu na insolvenci. Lze jen pozastavit řízení? A s jakými důsledky? Jakým způsobem se podává zpětvzetí žaloby? Děkuji. Amálie

ODPOVĚĎ:
Žalobu vezmete zpět tou formou, že k soudu pouze napíšete, že žalobu berete zpět a navrhujete, aby soud řízení zastavil. Nemusíte soudu sdělovat důvody zpětvzetí. Soud Vám vrátí 80% soudního poplatku, pokud jste jej již hradila. Jediné riziko by bylo, kdyby již druhá strana měla advokáta, který by ve věci již učinil nějaký úkon - vyjádření, apod. , že by po Vás chtěli uhradit náklady na jeho služby. S ohledem na oddlužení se ke zpětvzetí nelze blíže vyjádřit, jelikož Vaše majetkové poměry neznám, nicméně pokud je součástí SJM např. i nemovitost, která by byla v rámci oddlužení zpeněžena, je pravdou, že bude zpeněžena a bývalý manžel nebude mít nárok na polovinu nemovitosti. Pokud jsou Vaše pasiva vyšší než aktiva, obecně je skutečně lepší podat návrh na oddlužení, než řešit žalobu o vypořádání SJM.


> Stránka obsahuje odpověď na tato témata:

  • Následky zpětvzetí žaloby o vypořádání SJM kvůli insolvenci, oddlužení, osobnímu bankrotu
Nenašli jste odpověď na váš dotaz? Zeptejte se našich právníků za drobný poplatek 79 Kč. Odpověď obdržíte do 3 dnů. Poradit se s právníkem.