Počet stránek ve webu: 43.155

1 1 1 1 1 Hodnocení 0.00 (0 hlasů)

2013 zúženo SJM na věci tvořící obvyklé vybavení domácnosti, 01/2018 jsme se rozvedli. Po zúžení SJM jsem manželovi předala částku 270.000 Kč na pořízení nemovitosti (tj. (1/2 kupní ceny) a nemovitost jsme zařídili z peněz mé firmy. Mám vůbec nárok na vypořádání poloviny částky za nemovitost a vyplacení peněz za movité věci mnou pořízené, resp. mou firmou, které si manžel nechal? Lze do vypořádání zahrnout věci do domácnosti pořízené na mou firmu? Děkuji, Radana

 

ODPOVĚĎ:
Pokud jste měli zúžené SJM, po rozvodu byste již žádné SJM nevypořádávali, ale měla byste právo na vrácení peněz, jako byste byla jakákoliv cizí osoba. Vše, co je pořízené z firemních peněz, musí manžel vrátit, jedná se o firemní majetek a pokud nebude vše uvedeno do souladu, fakticky se může jednat o zpronevěru. Pokud manžel nevydá dobrovolně, nezbývá, než se soudit. Máte právo jak na vrácení všech finančních prostředků manželovi předaných, tak také na vrácení všech firemních věcí.

 

► Stránka obsahuje odpověď na tato témata:

  • Zúžené SJM a rozvod - manžel si nechal věci z firmy manželky, má manželka právo na vyplacení z hodnoty věcí?
Nenašli jste odpověď na váš dotaz? Zeptejte se našich právníků za drobný poplatek 79 Kč. Odpověď obdržíte do 3 dnů. Poradit se s právníkem.