Počet stránek ve webu: 43.121

1 1 1 1 1 Hodnocení 0.00 (0 hlasů)
Dva roky jsem rozvedená. V manželství jsme si zakoupili osobní utomobil. Auto jsem zaplatila ze svých financí vložených do manželství. Mám ještě pokladní doklad z výběru dne před koupi osobního automobilu. Po rozvodu exmanžel auto užíval. Před měsícem jej schoval a tvrdí, že jej nemá. Podle Policie nemám práva dát auto hledat, protože není na mé jméno evidované. Mohu u soudu požadovat finanční náhradu za to, že nemohu automobil používat. Jsem řidička a auto pro svou potřebu mám v pronájmu. Je nějaké řešení? Děkuji, Dorota


ODPOVĚĎ:
Řešení spočívá v soudním vypořádání SJM. Podejte návrh na toto vypořádání (to můžete udělat do tří let od právní moci rozhodnutí o rozvodu). Soud bude zkoumat, kdo a v jaké výši vložil do SJM prostředky. Poté má tento manžel nárok na vrácení těchto peněz. Pokud tak neučiníte do tří let, nastane zákonná domněnka, že auto patří tomu, kdo ho pro svou potřebu výhradně užívá.
Nenašli jste odpověď na váš dotaz? Zeptejte se našich právníků za drobný poplatek 79 Kč. Odpověď obdržíte do 3 dnů. Poradit se s právníkem.