Počet stránek ve webu: 43.121

1 1 1 1 1 Hodnocení 0.00 (0 hlasů)
S manželem jsme po sňatku bydleli v obecním bytě. Po čase jsme ho za peníze mých rodičů odkoupili do OV. Jelikož manžel nadělal velké dluhy, měl problémy s Policií a hrozila exekuce, dohodli jsme se na zúžení společného jmění manželů (SJM). Byt přešel do mého osobního vlastnictví. Za 2 roky manžela zavřeli do vězení. Já jsem byt prodala a odstěhovala se do družstevního bytu jinde. Nájemní smlouva je na moje jméno, člen družstva jsem jen já. Manžel tam nebydlí, emá tam trvalé bydliště. Rozvádíme se a on si dělá nárok na polovinu částky, kterou jsme dostali za byt, kde jsme bydleli ještě společně - ten, co jsme převedli na moji osobu. Má na ty peníze nárok? Jana


ODPOVĚĎ:
Zúžením společného jmění manželů, ke kterému došlo již dříve, jednoznačně přešel byt do Vašeho osobního vlastnictví. V té době došlo k oficiálnímu vypořádání SJM, a teď již není co vypořádávat, až na věci tvořící vybavení společní domácnosti. Manžel na tuto částku tedy nemá nárok.
Nenašli jste odpověď na váš dotaz? Zeptejte se našich právníků za drobný poplatek 79 Kč. Odpověď obdržíte do 3 dnů. Poradit se s právníkem.