Počet stránek ve webu: 43.166

1 1 1 1 1 Hodnocení 0.00 (0 hlasů)

Byl mi v námitkách zamítnut ID a chtěla bych se odvolat k soudu ale nevím jak, chtěla jsem se zeptat jestli by jste mi prosím mohli pomoci, jedná se mi o napsání odvolání k soudu a jestli by bylo lepší, aby mi pomohl soudní znalec z oboru zdravotnictví na sepsání zdravotní dokumentace od všech lékařů. A zastupování u soudu. Případne co mám udělat a kde ho najít. Děkuji a s pozdravem Darina.

ODPOVĚĎ:
Pakliže jste byla v námitkovém řízení neúspěšná, nezbývá Vám, než se v této věci obrátit s žalobou na místně příslušný krajský soud (a to v rámci tzv. správního soudnictví).
Pro přípravu odvolání Vám doporučuji využít služeb advokáta:
www.advokatikomora.cz.   (a to advokáta, který se zabývá oblastí správního práva nebo práva sociálního zabezpečení).
Bude-li zapotřebí odborně zpochybnit lékařské závěry, na jejichž základě jste nebyla před správním orgánem úspěšná, je vhodné oslovit znalce z oboru zdravotnictví (a z příslušného znaleckého odvětví). Seznam znalců naleznete zde:
http://datalot.justice.cz/justice/repznatl.nsf/$$SearchForm?OpenForm
Bývá však zvykem, že advokát, který Vás bude při přípravě správní žaloby zastupovat, vybere a osloví znalce za Vás (v tomto ohledu bude vše záviset na Vaší dohodě s advokátem).

Nenašli jste odpověď na váš dotaz? Zeptejte se našich právníků za drobný poplatek 79 Kč. Odpověď obdržíte do 3 dnů. Poradit se s právníkem.