Počet stránek ve webu: 43.166

1 1 1 1 1 Hodnocení 0.00 (0 hlasů)
Před třemi lety jsem byl dva měsíce s přítelkyní. Ji se narodilo dítě (dnes 3roky). Ačkoliv jsem si 100% jistý, že dítě moje není, dotyčná všude vypráví pravý opak. Mohla byste mi pomoci? Chtěl bych vědět, zda když požádám o testy a ona prohraje a potvrdí se má verze, jestli je možné, aby tyto testy zaplatila ona. Chtěl bych také aby se mi veřejně, či písemně omluvila. Její řeči mi významně komplikují život. Děkuji, František.


ODPOVĚĎ:
Ve Vašem případě záleží na tom, zda jste v rodném listě zapsán jako otec či nikoli. Pokud ano, tak jsou Vaše šance téměř nulové. Pokud však v rodném listě jako otec nefigurujete, můžete se bránit prostřednictvím žaloby na ochranu osobnosti. Pokud se prostřednictvím testu DNA prokáže, že nejste otec, matka prohraje, a bude platit náklady řízení, včetně zmíněného testu DNA. Soud poté nařídí matce, aby se omluvila, a současně stanoví způsob, jakým to má učinit.
Nenašli jste odpověď na váš dotaz? Zeptejte se našich právníků za drobný poplatek 79 Kč. Odpověď obdržíte do 3 dnů. Poradit se s právníkem.