Počet stránek ve webu: 43.121

1 1 1 1 1 Hodnocení 0.00 (0 hlasů)
Jsem zaměstnána u soudu jako zapisovatelka, kdy na toto místo mám sjednanou i pracovní smlouvu. Nyní mi bylo přikázáno přestoupit na funkci protokolujícího úředníka, ke kterému mám udělány zkoušky. Chtěla jsem se proto zeptat, jestli mám podle zákona právo tento příkaz odmítnout, když se jedná o vyšší a zodpovědnější funkci a já se na tuto funkci zrovna necítím a navíc výkon této funkce prot. úředníka je i v jiném městě. Iveta


ODPOVĚĎ:
Je nezbytné nahlédnout do Vaší smlouvy, jak máte sjednáno místo výkonu práce, a zda jste ve své smlouvě nesouhlasila se svým přeložením v případě požadavku zaměstnavatele. Pokud ano, budete muset na tyto požadavky přistoupit.
Předpokládám, že zkoušky na protokolujícího úředníka Vám zajistil soud, takže je také možné, že jste současně podepsala souhlas s přeložením nebo s výkonem funkce protokolujícího úředníka. Pokud ano, opět budete muset na tuto funkci přistoupit.
V opačném případě je místo výkonu práce ve smlouvě vždy napsáno a i popis Vaší práce. Proto nemusíte přistoupit na nové pracovní zařazení.
Nenašli jste odpověď na váš dotaz? Zeptejte se našich právníků za drobný poplatek 79 Kč. Odpověď obdržíte do 3 dnů. Poradit se s právníkem.