Počet stránek ve webu: 43.166

1 1 1 1 1 Hodnocení 5.00 (1 hlas)

Jakým způsobem lze v současné době podat výpověď z pracovního poměru (na dobu neurčitou), pokud přímý nadřízený má výkon práce v jiné zemi, než pracuji já. Personalista je rovněž z jiné země. V současné epidemiologické situaci se na pracovišti nezdržují ani jiní kolegové (prokuristé). Je možné výpověď zaslat e-mailem s přílohou (s potvrzením o přečtení). Nebo je nutné poštou a případně kam přesně? Předem velmi děkuji.

ODPOVĚĎ:
Podle § 337 zákoníku práce může zaměstnanec doručit písemnost určenou zaměstnavateli prostřednictvím sítě nebo služby elektronických komunikací na elektronickou adresu, kterou zaměstnavatel pro tento účel zaměstnanci oznámil, pouze se souhlasem zaměstnavatele. Písemnost určená zaměstnavateli musí být podepsána uznávaným elektronickým podpisem zaměstnance.
Obvykle se doručuje osobně nebo prostřednictvím pošty, a to na adresu zaměstnavatele/firmy. Písemnost je třeba doručit prokazatelně, např. doporučeně. Písemnost je doručená v okamžiku, kdy ji zaměstnavatel převezme, nebo kdy marně uplyne lhůta pro uložení.

Nenašli jste odpověď na váš dotaz? Zeptejte se našich právníků za drobný poplatek 79 Kč. Odpověď obdržíte do 3 dnů. Poradit se s právníkem.