Počet stránek ve webu: 43.121

1 1 1 1 1 Hodnocení 0.00 (0 hlasů)

Potřebovala bych vědět, jak je to s doručením výpovědi z pracovního poměru o dovolené. V případě, že budu trávit schválenou dovolenou mezi mateřskou dovolenou a rodičovskou dovolenou mimo své trvalé bydliště a zaměstnavatel mi zašle výpověď poštou a já ji nebudu schopna si vyzvednout ve lhůtě, jelikož stále budu na dovolené, bude brána výpověď jako doručená po vypršení lhůty na převzetí?

Nebo jsem povinna hlásit, kde přesně budu pobývat o dovolené, aby mi tuto výpověď mohl zaslat? Děkuji předem za odpověď.

 

ODPOVĚĎ:
Podle § 336 odst. 1 zákoníku práce platí, že písemnost, kterou doručuje zaměstnavatel prostřednictvím provozovatele poštovních služeb, zasílá zaměstnavatel na poslední adresu zaměstnance, kterou zaměstnanec zaměstnavateli písemně sdělil.
Nejste povinna sdělit zaměstnavateli, kde trávíte dovolenou, nicméně pro účely doručování mu tuto informaci poskytnout můžete.
Pokud nebude na poslední známé adrese zastižena, bude se dále postupovat podle § 336 odst. 3 a násl. zákoníku práce.

Nenašli jste odpověď na váš dotaz? Zeptejte se našich právníků za drobný poplatek 79 Kč. Odpověď obdržíte do 3 dnů. Poradit se s právníkem.