Počet stránek ve webu: 43.166

1 1 1 1 1 Hodnocení 0.00 (0 hlasů)
Mám dotaz ohledne výpovědi, kterou jsem podal zaměstnavateli 26.7.2010. Nechal jsem ji ve firmě, poté mi po 3 dnech přišla výpověď od zaměstnavatele s §55 (protože jsem se nedostavil do práce dne 26.7.2010 bez omluvy). Má právo mi dát tuhle výpověď, když jsem ji já dál první k tomu samému dni? A ješte se chci zeptat pokud tu jeho výpověď přijmu, jestli pak nebudu v budoucnu mít s touto výpovědí od zaměstnavatele problémy. Děkuji, Aleš


ODPOVĚĎ:
První otázkou ve Vašem případě je, komu jste tu výpověď předal. Chtěl-li jste ji doručit osobně, měl jste ji předat nějaké pověřené osobě. Nebylo-li ji možné předat ji tímto způsobem, měl jste ji doporučeně poslat poštou, aby jste měl aspoň doklad o odeslání.
Druhou otázkou je, zda byla výpověď Vámi podaná doručena. Vyrozuměte zaměstnavatele o tom, že jste podal výpověď dříve a jakým způsobem jste ji podal. Mohla se třeba jenom ztratit.
Chcete-li ukončit pracovní poměr, nezbude Vám než v nejkrajnějším případě výpověď přijmout. To, že důvod výpovědi, který jste uvedl, není příliš dobrou vizitkou, víte sám. Pravděpodobnost, že by se Vás na něj ale někdy někdo ptal je téměř nulová.
Nenašli jste odpověď na váš dotaz? Zeptejte se našich právníků za drobný poplatek 79 Kč. Odpověď obdržíte do 3 dnů. Poradit se s právníkem.