Počet stránek ve webu: 43.147

1 1 1 1 1 Hodnocení 0.00 (0 hlasů)
Jsem ročník 1953. K 31.12.2010 jsem po 29 letech ve státní službě dostal výpověď z organizačních důvodů s dvouměsíční výpovědní lhůtou. Můj psychický stav se neustále zhoršuje. Co nastane, pokud bych musel vyhledat lékařskou pomoc a byl ve výpovědní lhůtě na nemocenské? Z jaké částky se pak vypočítávají nemocenské dávky, prodlužuje se výpovědní lhůta o dobu nemoci? Kdy se musím přihlásit na úřadu práce a odkdy bude vyplácena podpora, když bych měl dostat 5 odstupných podle kolektivní smlouvy? Z jaké částky se pak odstupné vypočítává? Z posledních 3 platů nebo z nemocenské? Děkuji. Gabriel


ODPOVĚĎ:
Pokud budete uznán práce neschopným ve výpovědní době bude se výpovědní lhůta poměrně prodlužovat a teprve až se vrátíte z nemocenské a bude výpovědní lhůta dokončena, bude Vám vyplaceno odstupné. Můžete zaměstnavatele vyrozumět, že nechcete, aby výpovědní lhůta byla prodlužována a odstupné Vám bude tedy vyplaceno hned po skončení výpovědní lhůty.

Odstupné se počítá z platů, nikoliv z nemocenské.

Na úřad práce se přihlaste ihned po skončení pracovního poměru – tedy po uplynutí výpovědní lhůty. Podpora bude vyplácena až po uplynutí doby, kterou pokryjí odstupné platy.
Nenašli jste odpověď na váš dotaz? Zeptejte se našich právníků za drobný poplatek 79 Kč. Odpověď obdržíte do 3 dnů. Poradit se s právníkem.