Počet stránek ve webu: 43.166

1 1 1 1 1 Hodnocení 0.00 (0 hlasů)

Rád bych se na Vás obrátil s prosbou ohledně nevyplacených prémií, které mi můj bývalý zaměstnavatel neproplatil a dle mého názoru dluží. V příloze zasílám jeho vyjádření. Níže můj poslední email, který následoval po předchozí ústní konverzaci, která však byla nevyslyšena. Děkuji za radu a případný postup.   S přátelským pozdravem Fabián.

ODPOVĚĎ:

Aby bylo možné odpovědět zcela přesně, bylo by nutné prostudovat přesné znění dokumentů, jako je pracovní smlouva, vnitřní předpisy apod. Obecně je však možné říci, že pokud bylo ve smlouvě uvedeno, že nárok na výplatu provize vzniká při dosažení minimálního obratu 350 tis. Kč, aniž by bylo dále uvedeno, že provize je vypočítávána z částky přesahující uvedených 350 tis. Kč, měla být provize vypočítána z celkové částky obratu.
Jestliže k tomu nedošlo a zaměstnavatel nereaguje, je nutné zaslat mu tzv. předžalobní výzvu, jejíž vzory najdete na internetu. Pokud ani poté zaměstnavatel dlužnou částku nevyplatí, bude nezbytné u soudu žádat o vydání platebního rozkazu.

Nenašli jste odpověď na váš dotaz? Zeptejte se našich právníků za drobný poplatek 79 Kč. Odpověď obdržíte do 3 dnů. Poradit se s právníkem.