Počet stránek ve webu: 43.155

1 1 1 1 1 Hodnocení 0.00 (0 hlasů)

Pracuji na málotřídní škole. Ředitel by mě chtěl jako svoji zástupkyni pro pedagogické záležitosti. Je to prosím možné, aniž by mi byl snížen úvazek? Na malé škole je to problém jak organizační, tak finanční. Nebo mohu být třeba něco jako vedoucí učitelka s příplatkem za vedení? Prý se dává něco jako četařský příplatek?

Prosím, jak to nejlépe udělat, abych mohla plně učit a zároveň řídit pedagogické záležitosti školy včetně vedení kolegů, porad, hospitací atd. Jak to udělat, aby to bylo právně v pořádku a jak tuto jakousi funkci správně pojmenovat? Prosím o konkrétní odpověď. Moc děkuji!

 

ODPOVĚĎ:
V případě, že budete na vedoucím místě, bez ohledu na to, jak je funkce nazvána (podstatná je skutečná činnost), je nutné respektovat snížení stanoveného týdenního rozsahu pedagogické činnosti. Při plném rozsahu jako u učitele by docházelo ke vzniku tzv. přespočetných hodin, případně následně přesčasových hodin.
Pouze dohoda mezi zaměstnancem a zaměstnavatelem na těchto hodinách nad rámec obvyklé pracovní doby a jejího rozvrhu umožní plně učit a zároveň vykonávat vedoucí práce.

Nenašli jste odpověď na váš dotaz? Zeptejte se našich právníků za drobný poplatek 79 Kč. Odpověď obdržíte do 3 dnů. Poradit se s právníkem.