Počet stránek ve webu: 43.155

1 1 1 1 1 Hodnocení 0.00 (0 hlasů)

Dala jsem v práci dvouměsíční výpověď, k 31.5.2022 měla vypršet lhůta. Ale po dvou týdnech jsem si našla práci a po domluvě chtěla skončit dřív. Oznámila jsem to ve středu 30.3.2022, s tím, že zůstanu do úterý, abych kolegyni předala věci. V pátek ráno mi oznámili ať skončím v ten den, předám věci, pokladnu a můžu jít.

Nebyla jsem schopna ničeho, byla jsem celé dopoledne v nervech a už se nemohla ničeho dopočítat a při předání pokladny mi vznikl schodek o 150.000 Kč. Začalo doslova lynčování zaživa a po nadávaní a řvaní jsem v ten den pod obrovským tlakem a výhrůžkami musela podepsat hmotnou odpovědnost, kterou jsem doposavaď neměla. Nevím co mám dělat a co od nich čekat, co ještě na mě hodí. Mám strach. Andrea.

 

ODPOVĚĎ:
Podpis dohody pod nátlakem se prokazuje velmi špatně. Byly by potřeba zejména výpovědi svědků, pokud svědci existují.
Skutečností je, že schodek vznikl a zaměstnavatel má právo dožadovat se náhrady škody, pokud tedy nešlo pouze o chybu ve výpočtech a při opakovaném počítání nedojde ke zjištění, že je vše v pořádku,
Jestli bude mít zaměstnavatel nějaké požadavky, nelze odhadnout. Doporučuji však komunikovat s ním pouze písemně, veškerou komunikaci ukládat a před podpisem dalších dokumentů si je vyžádat domů ke klidnému pročtení.

Nenašli jste odpověď na váš dotaz? Zeptejte se našich právníků za drobný poplatek 79 Kč. Odpověď obdržíte do 3 dnů. Poradit se s právníkem.