Počet stránek ve webu: 43.166

1 1 1 1 1 Hodnocení 0.00 (0 hlasů)

Budeme mít od května 2022 zastavenou výrobu z důvodu chybějících dílů, zaměstnanci budou měsíc až dva doma na překážkách ze strany zaměstnavatele. Chci se zeptat zda po tu dobu (ranní, odpolední) musím být doma nebo si můžu zajít např. do obchodu - zda to někdo kontroluje? Nic bližšího nám sděleno nebylo.

Také se chci zeptat zda je možno odcestovat např. na dva dny Slovensko (babička slaví 90-tiny). Nevím kde bych tomu našla bližší informace proto se ptám tady nerada bych něco porušila. Předem děkuji za odpověď.

 

ODPOVĚĎ:
V průběhu překážek na straně zaměstnavatele je zaměstnanec doma, ale má být připraven konat práci pro případ, že by překážky pominuly. Nejedná se o pracovní neschopnost, kdy součástí léčebného režimu je pobyt doma. Můžete tedy jít ven - nakoupit, na procházku apod. Delší pobyt mimo bydliště a dojezdovou vzdálenost v pracovní dny doporučuji konzultovat se zaměstnavatelem.

Nenašli jste odpověď na váš dotaz? Zeptejte se našich právníků za drobný poplatek 79 Kč. Odpověď obdržíte do 3 dnů. Poradit se s právníkem.