Počet stránek ve webu: 43.176

1 1 1 1 1 Hodnocení 0.00 (0 hlasů)

Jsem zaměstnána na zkrácený úvazek a mám klasickou pracovní smlouvu. V ní jsou ovšem vzhledem k současnému stavu dvě chyby: Jednak nesouhlasí místo výkonu práce (je uvedeno Dobřichovice, ale nyní pracuji v Praze Modřanech). Je uveden pracovní úvazek 19 hodin týdně, ale nyní pracuji 20 hodin.

Je smlouva s těmito chybami platná nebo mohu ukončit prac. poměr okamžitě s poukázáním na neplatnost smlouvy? Kromě toho mi přechod na jiné pracoviště nebyl oznámen písemně, 14 dní předem, ale pouze telefonicky dva dny předem. Jde o přechod na jiné pracoviště v rámci firmy, jak jsem uvedla výše. Děkuji za odpověď.

 

ODPOVĚĎ:
Jestliže Vám bylo změněno místo výkonu práce a rozsah práce, nestává se tím smlouva neplatná. Můžete se však dožadovat, aby Vám byla přidělována práce podle Vaší pracovní smlouvy, která nebyla dodatkem změněna, a to v souladu s § 43 odst. 1 zákoníku práce, podle něhož přeložit zaměstnance k výkonu práce do jiného místa, než bylo sjednáno v pracovní smlouvě, je možné pouze s jeho souhlasem a v rámci zaměstnavatele, pokud to nezbytně vyžaduje jeho provozní potřeba.

Nenašli jste odpověď na váš dotaz? Zeptejte se našich právníků za drobný poplatek 79 Kč. Odpověď obdržíte do 3 dnů. Poradit se s právníkem.