Počet stránek ve webu: 43.166

1 1 1 1 1 Hodnocení 0.00 (0 hlasů)

Dcera uzavřela smlouvu s jednou filmovou akademií, kde natáčí hlavní roli studentského filmu. Mělo se jednat o 4 natáčecí dny s tím, že datum na této smlouvě v termínu 24.8.-25.8 a 6.9.-7.9. (není uveden rok), dále je odstavec, že je povinná dokončit i když bude tento čas překročen. Pokud odstoupí, je povinna uhradit náklady.

Pouze pokud se objeví překážky závažné, tak snad ne. Když se měl točit poslední den (interiér), tak majitel bytu, který jim k této době byt pronajal jim dal výpověď (nevhodné a hlučné chování). Proto se vše musí natáčet znova, kromě jednoho dne, kde je scéna v noci venku. Dcera se mezi tím od října přestěhovala do Brna, kde studuje na VŠ a není možné dojíždění (časově). Zárověň byla hospitalizována v nemocnici pro celkové vyčerpání. Vzhledem k tomu, že se léčí na psychiatrii pro deprese (byla i hospitalizována 2x a byla několik měsíců v neschopnosti) napsala ji její ošetřující lékařka zprávu, kde uvádí, že pokračování není možné. Nevím jak to má formulovat, abych mohla zaslat odstoupení od této smlouvy. Budu ráda, pokud mi poradíte co dělat dále. Děkuji moc za Vaši odpověď. Hedvika.

 

ODPOVĚĎ:
V tomto případě bych odporučovala nechat sepsat odstoupení od smlouvy právníka, který zohlední ustanovení smlouvy a správně naformuluje důvod pro odstoupení. Vhodného advokáta můžete vyhledat zde:
www.advokatikomora.cz

Nenašli jste odpověď na váš dotaz? Zeptejte se našich právníků za drobný poplatek 79 Kč. Odpověď obdržíte do 3 dnů. Poradit se s právníkem.