Počet stránek ve webu: 43.121

1 1 1 1 1 Hodnocení 0.00 (0 hlasů)

Jsem zaměstnancem ve zkušební době u české firmy a byl jsem vyslán pracovat do státu (od září 2019) mimo Evropskou unii, tedy EU. Jenže práce mi nevyhovuje a chtěl bych dát výpověď ve zkušební době. Nevím jestli mě firma dopraví do ČR, nebo má právo mě nechat zde. Ve smlouvě je uvedeno, že cestovní náklady budou poskytnuty dle interní směrnice z 2.5. 2015.  

ODPOVĚĎ:
Zaměstnavatel by se měl řídit § 151 zákoníku práce, podle něhož zaměstnavatel je povinen poskytovat zaměstnanci, není-li v tomto zákoně dále stanoveno jinak, náhradu výdajů, které mu vzniknou v souvislosti s výkonem práce, v rozsahu a za podmínek stanovených v této části.
Podle § 157 odst. 1 téhož zákona je zaměstnavatel povinen poskytovat zaměstnanci, není-li v tomto zákoně dále stanoveno jinak, náhradu výdajů, které mu vzniknou v souvislosti s výkonem práce, v rozsahu a za podmínek stanovených v této části.

Nenašli jste odpověď na váš dotaz? Zeptejte se našich právníků za drobný poplatek 79 Kč. Odpověď obdržíte do 3 dnů. Poradit se s právníkem.