Počet stránek ve webu: 43.155

1 1 1 1 1 Hodnocení 0.00 (0 hlasů)
Prosím potřebovala bych poradit s následujícím problémem. Koncem ledna mi končila mateřská dovolená od zaměstnavatele a následně mi byla proplacena dovolená (zbyla mi celá dovolená za rok 2009), platba přišla v únoru a březnu. Myslela jsem, že částku rozdělili na dvě části, ale v květnu mi zaměstnavatel oznámil, že chybou účetního (který už ale u podniku nepracuje) mi proplatili celou dovolenou za letošní rok, na kterou mi nevznikl nárok a chtějí po mě částku vrátit. Peníze ale již nemám a bohužel na rodičovské dovolené mám co dělat, abych s penězi vyšla. Prosím je má povinnost peníze vrátit? Pokud ano, můžu odložit splácení až do návratu do zaměstnání? Děkuji, Slavěna


ODPOVĚĎ:
Pokud jste peníze inkasovala neoprávněně, tak musíte peníze vrátit. Nejlepší cesta je domluva se zaměstnavatelem na přiměřených splátkách. Je jen na Vás, jak se domluvíte. Pokud domluva nebude možná, tak má zaměstnavatel jedinou možnost, a to žalovat Vás, a vymáhat peníze soudně, což je časově i finančně náročné (pro obě strany), proto se domnívám, že na splátky přistoupí (obecně by to ale byla dobrá vůle zaměstnavatele, kdyby na to přistoupil a není to jeho povinnost).
Nenašli jste odpověď na váš dotaz? Zeptejte se našich právníků za drobný poplatek 79 Kč. Odpověď obdržíte do 3 dnů. Poradit se s právníkem.