Počet stránek ve webu: 43.121

1 1 1 1 1 Hodnocení 0.00 (0 hlasů)
Zaměstnavatel zavřel svou provozovnu a sám šel pracovat ve stejném oboru do jiné firmy kde má nějaký podíl. 16.6.2010 provozovnu zavřel a já mu všechno pomohl vystěhovat a přestěhovat na druhou firmu do 25.6.2010.
Po mě chce abych dal výpověď dohodou já. Protože on mi nechce dát výpověď z důvodu zrušení firmy, protože papírově ještě existuje. Tak nemám kde pracovat a výpověď taky nemám. Jestli nebudu souhlasit, tak mám podepsat výpověď za hrubé porušení kázně. Co se stane když nic nepodepíšu? Teď mi zaměstnavatel ústně zdělil, že chce ať jdu od 28.6.2010 dělat do té druhé firmy, kde prý můžu pracovat. Firma 26.6.2010 otvírá a on mi nařídil, ať přijdu do práce, že si nesmím ani vybrat dovolenou co mi zůstala z původní firmy kde mám i PS na dobu neurčitou a místo mojí práce je místo firmy je uvedená i přesná adresa. Co se stane když to pondělí nepřijdu? To není moje pracoviště a do cizí firmy v jiném místě a s jiným názvem přece nemůžu jít dělat. Někde jsem četl, že nastoupením do práce bych souhlasil s přemístěním. Je to úplný nesmysl a paradox. Celou dobu jsem ho upozorňoval, že pořád nevím jak to bude dál až se přestěhuje, bohužel jen ústně. Gabriel


ODPOVĚĎ:
Dokud jste skutečně nenastoupil na nové pracoviště, tak nemusíte nic podepisovat. Rozhodně není Vaší povinností nastoupit na nové místo k jiné firmě, protože máte smlouvu u jedné firmy s určeným místem výkonu práce. Této smlouvy se držte. Důvodem, proč po Vás zaměstnavatel chce podepsat dohodu je takový, že u výpovědi z důvodů rušení provozovny máte nárok na tříměsíční odstupné. To, že pro Vás nemá práci je problém výlučně zaměstnavatele, a je na něm, aby Vám dal výpověď z organizačních důvodů. Poté se můžete domluvit na přesunu do jiné firmy, s novou smlouvou.

Pokud Vám dá výpověď za hrubé porušení kázně, tak můžete proti tomu podat žalobu k soudu na neplatnost takové výpovědi, a s největší pravděpodobností budete úspěšný.
Nenašli jste odpověď na váš dotaz? Zeptejte se našich právníků za drobný poplatek 79 Kč. Odpověď obdržíte do 3 dnů. Poradit se s právníkem.