Počet stránek ve webu: 43.166

1 1 1 1 1 Hodnocení 0.00 (0 hlasů)

Přidělení dovolené bez mého souhlasu. Marodila jsem 3,5 měsíce se zády. Neschopenka mi byla ukončena v pátek 1.2.2019, abych mohla jít v pondělí 4.2. již do práce. Bohužel nastala situace, že mi vedoucí po ukončení neschopenky oznámila, že nemohu hned v pondělí nastoupit, že je třeba zajít k závodní lékařce pro posudek.

Naplánovala mi to na středu na 6.2., ale už mi jaksi zapomněla říct, že mi na tyto 3 dny dala placenou dovolenou, což mi pochopitelně vadí. Kdyby mi to řekla dříve, tak bych si o tyto 3 dny prodloužila neschopenku. Lze to nějak řešit? Děkuji, Martina

ODPOVĚĎ:
Podle § 217 odst. 1 zákoníku práce určenou dobu čerpání dovolené je zaměstnavatel povinen písemně oznámit zaměstnanci alespoň 14 dnů předem, pokud se nedohodne se zaměstnancem na kratší době.
Pokud Vám vedoucí nařídila (určila) čerpat dovolenou, měla tuto skutečnost oznámit minimálně 14 dní předem. Pokud však již dovolená byla čerpána, nelze na situaci již nic změnit.

Nenašli jste odpověď na váš dotaz? Zeptejte se našich právníků za drobný poplatek 79 Kč. Odpověď obdržíte do 3 dnů. Poradit se s právníkem.