Počet stránek ve webu: 43.166

1 1 1 1 1 Hodnocení 0.00 (0 hlasů)

5.4.2018 vážná dopravní nehoda, starší dcera řídila, mladší letecky transport, tříštivá zlomenina stehenní kosti. Rodiči nebyl dán souhlas nahlížením do zdravotní dokumentace. OSZ zrušeno Usnesení o doložení věci mladší dceři 12 let - ustanoven opatrovník z řad advokátů - taktéž vydal nesouhlas s nahlížením do dokumentace zranění mladší dcery.

Přesto policie vyžádala znalecký posudek na zranění. Budou tedy absolutně nesmyslně trestat jednu naši dceru za zranění druhé dcery? Do nebe volající pitomost - dcery si prošly svým, jsme šťastní že jsou živé a zdravé, ale co je toto za postup? To tedy starší dceru budou stíhat pro těžkou újmu na zdraví? A tím těžce naruší jejich vztahy, nebo co je toto za postup. Není nakonec znalecký posudek vyžádán nezákonně? Děkuji za vyjádření k dané věci. Alice.

ODPOVĚĎ:
Policie je povinna se touto záležitostí zabývat, nemůže celou záležitost přejít tím, že se jedná o dva rodinné příslušníky. Pokud Vaše starší dcera porušila právní předpisy ohledně provozu na pozemních komunikacích, např. jela nepovolenou rychlostí, a tím způsobila dopravní nehodu s vážným zraněním, je policie povinna toto prošetřit a zjistit, zda se současně nedopustila některého trestného činu. Pro posouzení potřebuje disponovat důkazy, které mohou mít různou podobu, např. znalecký posudek. Vyžádání znaleckého posudku je oprávněným požadavkem.


► Stránka obsahuje odpověď na tato témata:

  • Může poškozený dopravní nehodou zastavit trestní řízení?
  • Zastavení trestního řízení poškozenou osobou při dopravní nehodě
Nenašli jste odpověď na váš dotaz? Zeptejte se našich právníků za drobný poplatek 79 Kč. Odpověď obdržíte do 3 dnů. Poradit se s právníkem.