Počet stránek ve webu: 43.166

1 1 1 1 1 Hodnocení 0.00 (0 hlasů)

Ráda bych se zeptala jestli je možné poskytnout dotaci, v rámci zemědělství a chování zvířat, pokud je na majitele zvířat podáno trestní oznámení pro krádež. Případně zda by ji musel vrátit pokud mu již byla poskytnuta. Díky Lada

ODPOVĚĎ:
Co se týká trestního stíhání, dokud není rozhodnutím soudu pravomocně určeno, že došlo ke spáchání trestného činu, hledí se na obviněnou osobu jako na nevinnou – platí zásada presumpce neviny.

Tzn. že samotné vedení trestního stíhání neznamená, že došlo ke spáchání trestného činu, to může určit až (a jedině) soud. Do doby, než tak stanoví (pokud vůbec), se osoba, proti které je řízení vedeno, považuje za nevinnou.

Podmínky pro poskytnutí dotací se mohou lišit u jednotlivých pravidel. Je nezbytné důkladně prostudovat příslušná dotační pravidla. Nelze tedy jednoznačně určit, jaký vliv (popř. zda vůbec nějaký) bude mít zahájení trestního stíhání na možnost poskytnutí dotace.

Samotné zahájení trestního stíhání by ovšem nemělo být důvodem pro vrácení dotace.


> Stránka obsahuje odpověď na tato témata:

  • Poskytnutí dotace trestně vyšetřované a stíhané osobě a vrácení dotace z tohoto důvodu
Nenašli jste odpověď na váš dotaz? Zeptejte se našich právníků za drobný poplatek 79 Kč. Odpověď obdržíte do 3 dnů. Poradit se s právníkem.