Počet stránek ve webu: 43.166

1 1 1 1 1 Hodnocení 0.00 (0 hlasů)

Mám dotaz týkající se zařazení do platového tarifu. Jsem psycholog a chystám se nastoupit do manželské a rodinné poradny, která je vedena jako sociální služba. Bylo mi řečeno, že budu spadat do platové tabulky č. 1. Číslem zaměstnání si nejsem jista, v jiných poradnách je to 26345. Domnívám se, že bych jako pracovník v sociálních službách měla spadat do platové tabulky č. 5 (Příloha č. 3 https://www.zakonyprolidi.cz/cs/2017-341).

Pokud podepíšu pracovní smlouvu a platový výměr, můžu zažádat později o zařazení do jiného platového tarifu? Nerada bych, aby mě nakonec jako zaměstnance odmítli, protože by mi museli dát více peněz (neorientuji se v tom, jak je spravováno financování v této oblasti). Případně budu ráda za jakékoli další Vaše doporučení ohledně postupu. Děkuji za zprávu a přeji hezký den. Olivíe.

ODPOVĚĎ:
Podle § 5 odst. 3 nařízení vlády č. 341/2017 Sb. zaměstnanci, který je pracovníkem v sociálních službách nebo sociálním pracovníkem v zařízení sociálních služeb, u poskytovatele sociálních služeb, který vykonává činnost v sociálních službách nebo podle zvláštních právních předpisů při pomoci v hmotné nouzi, v sociálně-právní ochraně dětí, ve škole a školském zařízení, ve věznici, v zařízení pro zajištění cizinců a v azylovém zařízení, nebo sociálním pracovníkem u poskytovatele zdravotních služeb, přísluší platový tarif stanovený podle stupnice platových tarifů uvedené v příloze č. 3 k tomuto nařízení.
Máte tedy pravdu.
Samozřejmě je možné nastoupit za jiných platových podmínek a posléze se pokusit se ztaměstnavatelem dohodnout na správném zařazení.


> Stránka obsahuje odpověď na tato témata:

  • Plat vztahového psychologa ve veřejné poradně (číslo zaměstnání 26345)
Nenašli jste odpověď na váš dotaz? Zeptejte se našich právníků za drobný poplatek 79 Kč. Odpověď obdržíte do 3 dnů. Poradit se s právníkem.